Pagar doble per deixar el cotxe al carrer

dimarts, 8 d’abril de 2008

Fa un temps que parlava amb uns amics catalans que havien visitat València. Estaven encantats amb la visita turística, però em vaig sorprendre com destacaven, sobtats, la quantitat de gorretes que havien vist, i com s'havien vist obligats a pagar un doble tribut per aparcar en zona blava, ja que molts gorretes treballen en este tipus de zones.
El fenomen dels gorretes representa en molts casos un abús. No conec ningú que n'estiga a favor. En la gran majoria de casos no són útils per trobar un aparcament, no vigilen el cotxe i fins i tot indiquen malament la maniobra! L'únic que fan és recpatar i aprofitar-se.
Sense entrar en la pobre gent immigrant que veuen una font d'ingressos, trobem també "gorretes" espavilats que exploten la por a trobar desperfectes als cotxes que hem aparcat si no donem la propina.
Cada vegada es donen més tensions entre aquests "professionals", ja que es veu que el negoci en algunes àrees és fins i tot lucratiu. "Gorretes" veterans s'enfronten a estrangers nouvinguts, i tots entre ells per agafar la millor zona (han arribat a les ganivetades fins i tot).
Jo, potser des de la ignorància em pregunte, és que no podem fer res? Amb "lo bonica que està València gràcies a Rita", és que ningú no es preocupa de la imatge que donem de cara als visitants forans?
En Premsa: Els gorretes a Campanar