Interessa a algú?

dijous, 8 de maig de 2008

Com diu Galduf al seu blog, on fa una enumeració encertadíssima d'assumptes indignants que porta l'actualitat valenciana, llegir la premsa diària està esdevenint un martiri diari. De vegades em plantege si és que som autènticament 4 gats els qui llegim i ens assebentem de les coses en la realitat que ens envolta amb consciència crítica, i som aquells mateixos quatre gats els que ens dediquem a fer blogs i aventures cibernètiques allunyades de la societat. Perquè la societat vota en massa conservador, i té el clar missatge del PP molt interioritzat.

El tema del Cabanyal sempre m'ha sobtat. Fa un dies llegíem a tots els mitjans que Rita Barberà envià una protesta a TVE pel reportatge sobre el Cabanyal. Sembla que el valencians de capital apludixen i compartixen la gestió de Barberà en el barri i els seus plans. I els mitjans de comunicació locals li fan el joc; com ha destacat Tur a la seua pàgina, en l'article "Cabanyal. Ferida oberta", al voltant del reportatge que va emetre TVE2 sobre la situació del poblat marítim.
Recomane amb totes les forces el seu visionat. El vídeo està disponible en descàrrega directa en este enllaç.


Però sembla que passem de tot. De les úniques coses que ens ofenen en política té la culpa el Sr. Zapatero. La gestió del PP valencià en el tema de la Llei de Dependència mereix un zero absolut, un suspens sense excuses, però no interessa ningú. Només a una minoria sembla importar-li. Iniciativa del Poble Valencià ha posat en marxa una arreplegada de firmes contra el boicot de la Generalitat Valenciana a la Llei. La Síndica de Greuges denuncia que deu persones, que havien recorregut a la seua institució per la demora en l'aplicació de l'esmentada llei, han mort sense haver arribat a cobrar les ajudes.


La Generalitat situa a les Universitats valencianes prop de la fallida. Els rectors anuncien que les universitats suspendran pagaments en breu. És degut als quasi mil milions d'euros que els deu el Consell. Qui utilitza la Universitat? A qui li interessa?

Patrimoni cultural... Qui parla en o s'interessa pel valencià? Vore a Hèctor Faubel, Núria Roca i Andreu Palop demanar que s'estudie en valencià ens ompli d'orgull, però la realitat del valencià és agonitzant. Més si uns 70.000 alumnes de primària de la Comunitat no poden continuar els estudis en valencià quan arriben a secundària per la mala planificació del govern valencià, com afirma Escola Valenciana, que ha presentat la campanya 'Matricula en futur, matricula en valencià'

La Justícia tampoc no ens preocupa. La Generalitat té les transferències en esta matèria, cosa que la gran majoria desconeix. Som líders. L'autonomia amb més causes pendent per habitant. Vora 40.000 en total, i només ens supera en número total Catalunya. Justícia exprés com amb el Cas Fabra, l'home a qui sempre li toca la loteria no té tanta sort amb els jutges. El cas
acumula ja més de 20.000 folis de proves documentals, testificals i pericials. A data de hui, no hi ha cap jutge disposat a prendre les regnes de la investigació. Des que Lourdes Noverques va deixar el cas el passat mes de desembre, el concurs per a proveir d'un nou titular al Jutjat d'Instrucció Número 1 de Nules seguix desert.

Per no tocar el tema d'economia i pressupostos públics. Això no interessa a ningú. No importa què va costar la visita del PP, ni que es falsegen els números de l'Encontre Mundial de les Famílies. Els sobrecostos de les Ciutat de les Ciències? Què vol dir sobrecost? El culpable és Zapatero?
L'avaria de l'escenari va costar mig milió d'euros al Palau de les Arts a València. El cost per les inundacions que va patir l'Hemisfèric va arribar als 308.543 euros, i els del Palau de les Arts de València encara no sabem què van costar.

Parlem del que sí interessa a tots. Hui plou, però esta aigua no val. Volem aigua d'on? De l'Ebre, sí senyor. El PP exigix el transvasament de l'Ebre en una cimera d'alcaldes populars a Oriola, localitat que rega els seus jardins amb aigua potable. Els parcs i jardins de tot el terme municipal d’aquest municipi de la Vega Baixa es reguen amb aigua potable procedent de la xarxa destinada al consum humà, malgrat la situació de sequera que pateix. També al Sud, a Villena, venen l'aigua sobrant perquè l'embotelle Font Vella
.
Hem de perdre l'esperança? Diuen que és l'últim que es perd, però, no estem en les últimes?

3 comentaris:

rafa ha dit...

http://elpolp.blogspot.com/2008/05/el-cabanyal-en-la-2.html
Voldria subratllar-te este article del blog before the rain, que veig que es un blog q ja has anllaçat

Anònim ha dit...

jo, soc seguidor teu, desde millor Torrent, i encara he tornat a llegir la teua despedida, fas falta, el teu glob era el millor, bé m´agrada el teu article del Cabanyal, i volguera ferte una petiçió, perque no dones, el enllaç, de Xúquer Turia, en millor Torrent, perque la gent puga vore els teus articles, gracies.

Anònim ha dit...

Hola sóc Marta. Opine com l'anterior anónim